Αγαπημένο σνακ μεγάλων και μικρών δοσμένο με ένα διαφορετικό τρόπο. Το γαλλικό τοστ μπήκε στην κούπα του καφέ και ετοιμάστηκε στο λεπτό!
Υλικά για 4 κούπες:
1/3 φλ.τσ. πλήρες γάλα
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 φέτες ψωμί του τοστ κομμένες σε κυβάκια
1 κ.σ. γαρνιτούρα της επιλογής μας για κάθε κούπα ( σταγόνες σοκολάτας, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες)
ζάχαρη άχνη και σιρόπι σφενδάμου ( ή μέλι ή πετιμέζι ) για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ενα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κανέλα και τη βανίλια.
Βουτυρώνουμε ελαφρά το εσωτερικό από 4 κούπες. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα ψωμιού και τη μοιράζουμε στις κούπες. Παίρνουμε τη μισή ποσότητα της γαρνιτούρας ( σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες κτλ.) και μοιράζουμε στις κούπες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μια φορά. Περιχύνουμε με το μίγμα από αυγά και γάλα που φτιάξαμε, φροντίζοντας να το μοιράσουμε και αυτό εξ ίσου στις κούπες.
Βάζουμε τις κούπες στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1,5 λεπτό ή μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από την κούπα.
Αντίστοιχα μπορούμε να το φτιάξουμε και σε κανονικό φούρνο για περίπου 20 λεπτά, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σιρόπι σφενδάμου.