Καρπουζόπιτα από την Μήλο

Όλο το καλοκαίρι σε μια πίτα. Συνταγή για καρπουζόπιτα από την Μήλο.


Υλικά

  • 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια
  • 2 1/2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • κανέλα για το πασπάλισμα
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 1/2 φλ.τσ. μέλι (προαιρετικά)
  • λάδι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καρπούζι (κρατάμε μόνο το κόκκινο μέρος) και αφαιρούμε τα σπόρια.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ζυγίζει το καρπούζι μας ένα κιλό.

Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.

Πολτοποιούμε με το χέρι τα κομμάτια του καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και ζωηρά ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα μας.

Λαδώνουμε το μεγαλύτερο ταψί του φούρνου μας και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και κανέλα.

Ρίχνουμε το μείγμα καρπουζιού στο ταψί.

Πασπαλίζουμε από πάνω με μπόλικο σουσάμι, κανέλα και λίγο λάδι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της καρπουζόπιτας μας.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΓΛΥΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *