Φρουτάλια Άνδρου

Φρουτάλια – Ένα παραδοσιακό πιάτο της Άνδρου, μια παραλλαγή ομελέτας που έφτιαχναν οι νοικοκυρές με υλικά που μπορούσαν να βρουν εύκολα στα σπίτια τους.


Υλικά:

  • 8 αβγά
  • 6 πατάτες
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 1/2 φλ.τσ. γάλα
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί (ξερή μυζήθρα ή κάποιο άλλο της αρεσκείας σας)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο  και το  τυρί.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.

Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα.

Βγάζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τα λουκάνικα και το μείγμα αβγών και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρεται ζεστή!


Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.