Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Το σταφύλι, σε γλυκό του κουταλιού. Παραδοσιακό γλυκό με άρωμα και γεύση καλοκαιριού.


Υλικά

  • 1 κιλό σταφύλι (χωρίς κουκούτσι)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml. νερό
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τις ρόγες από τα κοτσάνια.

Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού.

Ξαφρίζουμε το γλυκό μας όσο χρειαστεί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα.

Αφήνουμε το σιρόπι μας να δέσει και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Μοιράζουμε το γλυκό μας σε βαζάκια.


Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.