Σάλτσα πέστο με φιστίκι Αιγίνης

Συνταγή για σάλτσα πέστο με φιστίκια Αιγίνης.

Υλικά:

  • 2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 μεγάλη σκ. σκόρδο (ή 2 μικρές)
  • ¼ φλ.τσ. αποφλοιωμένα φιστίκια Αιγίνης
  • ½ φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα (ή μισή μισή πεκορίνο)
  • ½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το σκόρδο και τα φιστίκια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε.

Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι για να ανακατευτούν καλύτερα.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο όλο μαζί ή σταδιακά αν έχει υποδοχή το μπλέντερ μας.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα πέστο.

Ανακατεύουμε καλά να απλωθεί ομοιόμορφα στα μακαρόνια και σερβίρουμε.

Για τη συνταγή ευχαριστούμε την κυρία Κατερίνα Μούρτζη!

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.