Φατουράδα – Το Τζιριγώτικο λικεράκι από τσίπουρο και φλούδες μανταρινιού που θα σας μαγέψει!
Υλικά:
- 1500 ml. τσίπουρο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 800 ml. νερό
- 10 μανταρίνια ( μόνο τις φλούδες, πλυμένες και καθαρισμένες από το περισσότερο λευκό τους εσωτερικό τμήμα)
- 3 ξυλαράκια κανέλας
- 7 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Σε ένα γυάλινο βάζο, που να κλείνει αεροστεγώς βάζουμε τις φλούδες του μανταρινιού αφού τις έχουμε στεγνώσει καλά και προσθέτουμε το τσίπουρο.
Κλείνουμε το βάζο και θα το αφήνουμε για μια εβδομάδα. Δυο – τρείς φορές την μέρα, το ανακινούμε καλά.
Την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, φτιάχνουμε ένα πηχτό σιρόπι, με την ζάχαρη και το νερό, στο οποίο θα προσθέσουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέσα στο σιρόπι, και μετά τα μεταφέρουμε στο μίγμα από τσίπουρο και μανταρίνι, στο γυάλινο βάζο.
Το αφήνουμε μέσα στο μεγάλο βάζο για έναν μήνα περίπου και μετά περνάμε το ποτό από ένα καθαρό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια.
Μοιράσου το στα social media