Σερραϊκή Μπουγάτσα

Συνταγή για παραδοσιακή Σερραϊκή μπουγάτσα. Τραγανή απέξω και με κρεμώδης γέμιση στο εσωτερικό.


Υλικά

  • 1 κιλό γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. βούτυρο και επιπλέον για το ταψί
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.

Μόλις φουσκώσει το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τη βανίλια και το κορν φλάουερ διαλυμένο σε 1/4 φλ.τσ. νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Τοποθετούμε τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί προσθέτουμε την κρέμα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Σερβίρουμε τα κομμάτια με άχνη ζάχαρη και κανέλα.


Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.