Μπουρεκάκια Σαμιώτικα

Συνταγή για Σαμιώτικα μπουρεκάκια με κολοκύθα και φέτα.


Υλικά:

  • 1 μέτρια κολοκύθα τριμμένη, ψημένη στο φούρνο και καλά στραγγισμένη
  • 500 γρ. φέτα τριμμένα
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και καλά τσιγαρισμένα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι χοντρό-κοπανισμένο
  • 1 κ.γ. πιπέρι φρεσκοκομμένο
  • αλάτι κατά βούληση
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο για πίτες
  • τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται η ζύμη περισσότερα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες μακριές και περίπου 4 εκ. φάρδος.

Απλώνουμε τη ζύμη κατά μήκος κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού ή τριγωνικά.

Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι από πάνω.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να να περάσουμε τη γέμιση από το τηγάνι για έξτρα γεύση ή ακόμη και να τηγανίσουμε τα μπουρεκάκια μας σε μπόλικο καυτό λάδι!

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.