Μπουρεκάκια Σαμιώτικα
Συνταγή για Σαμιώτικα μπουρεκάκια με κολοκύθα και φέτα.
Υλικά:
- 1 μέτρια κολοκύθα τριμμένη, ψημένη στο φούρνο και καλά στραγγισμένη
- 500 γρ. φέτα τριμμένα
- 4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και καλά τσιγαρισμένα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπαχάρι χοντρό-κοπανισμένο
- 1 κ.γ. πιπέρι φρεσκοκομμένο
- αλάτι κατά βούληση
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 πακέτο φύλλο για πίτες
- τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται η ζύμη περισσότερα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες μακριές και περίπου 4 εκ. φάρδος.
Απλώνουμε τη ζύμη κατά μήκος κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού ή τριγωνικά.
Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι από πάνω.
Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να να περάσουμε τη γέμιση από το τηγάνι για έξτρα γεύση ή ακόμη και να τηγανίσουμε τα μπουρεκάκια μας σε μπόλικο καυτό λάδι!
Αφήστε μια απάντηση