Μαϊντανοσαλάτα Σύρου

Συνταγή για παραδοσιακή μαϊντανοσαλάτα Σύρου από το 8o φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.


Υλικά

  • 2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο  μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ .κάππαρη  στραγγισμένη και κομμένη
  • 2 φλ.τσ. χοντροκομμένο ξερό μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 φλ.τσ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2-3 κ .σ  ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε

Εκτέλεση

Σε ένα πολυμηχάνημα ή στο γουδί με ένα γουδοχέρι αλέθουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι το σκόρδο και την κάππαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Προσθέτουμε το ψωμί και ανακατεύουμε ή χτυπάμε στο πολυμηχάνημα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά ή κοπανώντας παράλληλα από κάθε προσθήκη.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής .


Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.