Μαρμελάδα δαμάσκηνο από την Κέα

Παραδοσιακή συνταγή από το νησί της Κέας (Τζια), για μαρμελάδα δαμάσκηνο. Από το 8ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”.


Υλικά

  • 1 κιλό δαμάσκηνα καθαρισμένα από τα κουκούτσια και ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό του

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κομμάτια δαμάσκηνου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε ελαφρά.

Βάζουμε τον πολτό από τα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να αποκτήσει σκούρο βυσσινί χρώμα.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό του λεμονιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.

Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.


Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.