ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

Υλικά:

5-6 κυδώνια

2 φλ.τσ. ζάχαρη

500 ml.  κόκκινο κρασί

λίγη κανέλα σε σκόνη

λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε καλά ώστε να φύγει το χνούδι τους. Τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα ταψί ανάποδα.

Πασπαλίζουμε τα κυδώνια με την κανέλα και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε το κρασί.

Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 180 βαθμούς.

Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί ένα ξυλάκι κανέλας ή αστεροειδή γλυκάνισο.

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.