ΡΟΦΗΜΑ ΖΕΣΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά:

1μιση φλ.τσ. γάλα

1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη

50 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη

1/2 κ.γ. βανίλια

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.

Αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά χωρίς να βράσουν.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και προσθέτουμε στο μίγμα τις ψιλοκομένες σοκολάτες. Αφήνουμε στην άκρη για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε ζωηρά το μίγμα και βάζουμε ξανά το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ώστε να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσοχή δεν πρέπει να βράσει το μίγμα, το διατηρούμε απλά ζεστό.

Αποσύρουμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε τη σοκολάτα σε κούπες.

Μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.