ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ

Υλικά:

2 αυγά

μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες ή ψωμί του τόστ

γάλα

ζάχαρη

λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη ζάχαρη.

Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού στο μίγμα με τα αυγά.

Τηγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού και απο τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αν θέλουμε τραγανές αυγόφετες δεν τις αφήνουμε να ρουφήξουν πολύ απο το μίγμα των αυγών.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, ξηρούς καρπούς, φρούτα.

Αν θέλουμε τις αυγόφετες στην αλμυρή τους εκδοχή παραλείπουμε τη ζάχαρη απο τη συνταγή και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, θρυμματισμένη φέτα, μπέικον,ζαμπον, γαλοπούλα.

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.