ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά:

1/2 λάχανο μέτριο, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

2-3 κ.σ. σταφίδες ή cranberries

2-3 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης  χοντροκομμένο

2-3 κ.σ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας

Για τη βινεγκρέτ:

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.γ. μέλι

1/2 φλ.τσ. λάδι

1/2 κ.γ. αλάτι

λίγο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Για τη βινεγκρέτ:

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το λάδι, σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Βάζουμε το λάχανο σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απο τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, το φιστίκι και το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Τέλος περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.