Υλικά:
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
χυμό απο μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κομμάτια του αχλαδιού σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλυφθούν.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια του αχλαδιού.
Στραγγίζουμε τα κομμάτια του αχλαδιού και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και επιπλέον 1/4 φλ.τσ. νερό.
Βράζουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τα αχλάδια. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μην κολλήσει.
Συνεχίσουμε να βράζουμε τα υλικά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.