Συνταγή για γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Υλικά:
- 5 πορτοκάλια μεγάλα
- 750 γρ. ζάχαρη
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1μιση κούπα νερό
Εκτέλεση:
Φροντίζουμε τα πορτοκάλια που θα προμηθευτούμε να είναι ακέρωτα.
Ξύνουμε τη φλούδα των πορτοκαλιών με τον τρίφτη ώστε να φύγει μια λεπτή στρώση.
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και τα στραγγίζουμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή 3-4 φορές ακόμη ώστε να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια.
Στραγγίζουμε τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα πορτοκάλια στα 4 και αφήνουμε στην άκρη.
Αν χρειαστεί αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Στο μεταξύ βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα κομμάτια των πορτοκαλιών και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για τουλάχιστον 8 ώρες.
Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού ώστε να μην ζαχαρώσει.
Αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αποθηκεύουμε το γλυκό σε βαζάκια.
Μοιράσου το στα social media