ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Carbonara

Υλικά :
500 γρ. μακαρόνια Νο 6
200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
250 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι από το νερό των βρασμένων μακαρονιών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μια κουταλιά λάδι. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνετε κρατώντας μισό φλιτζάνι από τον ζωμό τους.
Στην ίδια κατσαρόλα που βράσατε τα μακαρόνια ρίχνετε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα και μια κουταλιά λάδι. Όταν αρχίσει να τσιγαρίζει ρίχνετε τον ζωμό από τα μακαρόνια. Τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Αφού έχει πάρει μια βράση, τα κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά ρίχνοντας μέσα και τα μακαρόνια.
Σερβίρεται όσο είναι ζεστή, γαρνιρισμένη με λίγο μαϊντανό σε κάθε πιάτο.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media