Σάλτσα πέστο με αμύγδαλα

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Συνοδέψτε τα ζυμαρικά σας με αυτή την υπέροχη σάλτσα πέστο με βασιλικό και αμύγδαλα.


Υλικά

  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο (ή 2 μικρές)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι περίπου, φύλλα βασιλικού (χωρίς το κοτσάνι)
  • μισό φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • τον χυμό μισού λεμονιού
  • μισό φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα γουδί λίγο από το ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας περίπου), την καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο, μια πρέζα χοντρό αλάτι και τα χτυπάμε με το γουδοχέρι μέχρι να διαλυθεί καλά το σκόρδο.

Στην συνέχεια αν θέλουμε συνεχίζουμε στο γουδί ή μεταφέρουμε το μείγμα σε μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού, το μισό από το λάδι, λίγο ακόμα αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, τον χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα.

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

Σχετικά άρθρα