ΣΩΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Υπέροχη γεύση και καταπράσινο χρώμα.

Υλικά

μισό αβοκάντο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι
μισό φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό)


Εκτέλεση

Τοποθετήστε το αβοκάντο, το ξύδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε ένα  μπλέντερ.

Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συνεχίστε το χτύπημα και με σταθερή ροή ρίξτε το λάδι.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τα μυρωδικά και ανακατέψτε απαλά.

Την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρετε.

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.