Συνταγή για έναν διαφορετικό πουρέ ή μια διαφορετική σαλάτα με πρωταγωνιστή το παντζάρι…
Υλικά: (για 3-4 μερίδες)
- 6 μέτρια παντζάρια
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 γαρύφαλλα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 χούφτα καρύδια (ψιλοκομμένα)
Προετοιμασία:
Σε ένα αλουμινόχαρτο τοποθετήστε τα παντζάρια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τα γαρύφαλλα.
Τα κλείνετε πακέτο και τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς.
Ψήνετε για μιάμιση ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα παντζάρια.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από τον φούρνο, ξεφλουδίζετε τα παντζάρια και τα χτυπάτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το λάδι, μέχρι να γίνουν πουρές.
Σερβίρετε με γαρνιτούρα ψιλοκομμένα καρύδια.
Μοιράσου το στα social media