ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ – ΟΙ ΑΦΡΑΤΕΣ

Υλικά:
1 & 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. τυρί μετσοβόνε
100 γρ τυρί γραβιέρα
πιπέρι
πάπρικα για γαρνίρισμα

 

 

Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ σπάμε  τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ λίγο λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το πιπέρι και τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά μας.
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε για ένα μισάωρο τουλάχιστον, να δέσει η ζύμη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
Όταν το λάδι έχει κάψει, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα μας, μια κουταλιά (σε μέγεθος καρυδιού) και με την βοήθεια ενός δεύτερου κουταλιού σπρώχνουμε και την ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν και τα αναποδογυρίζουμε για να τηγανιστούν και από την πάνω πλευρά.
Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι τα βάζουμε με μια πιατέλα που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας επάνω, ώστε να τραβήξει το λάδι.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.

Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ντιπ από κρέμα φέτας.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *