Συνταγή για γλυκές κροκέτες ανθότυρου με μέλι.
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια φρέσκο ανθότυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα
2 αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 βανίλιες
ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα
Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα, το γάλα και το ανθότυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε τα ξύσματα από το πορτοκάλι και το λεμόνι καθώς και τις βανίλιες.
Αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη για να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μπόλικο λάδι, περίπου 2 εκατοστά βάθος.
Όταν το λάδι έχει κάψει, με την βοήθεια δυο κουταλιών την σούπας ρίχνουμε τμηματικά τις κροκέτες στο τηγάνι, με το ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα μας και με το άλλο το σπρώχνουμε απαλά στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε αναποδογυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να φουσκώσουν ελαφρώς.
Μόλις είναι έτοιμες, βγάζουμε και τοποθετούμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές περιχύνοντας με μέλι και ζάχαρη άχνη.