ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Ελληνικό παραδοσιακό έδεσμα που συνοδεύει υπέροχα τηγανιτό μπακαλιάρο, γαλέο αλλά και λαχανικά όπως οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια.

 

Υλικά: (4 μερίδες περίπου)
6 – 7 φέτες ξερό ψωμί (την ψίχα μόνο)
5 σκελίδες σκόρδο
5 – 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 – 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
πιπέρι
αλάτι

 

Προετοιμασία:
Μουσκεύουμε το ψωμί με νερό και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας, για να φύγει το πολύ νερό. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου και προσθέτουμε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Δοκιμάζουμε και αναλόγως τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο λάδι, ξύδι, αλάτι ή πιπέρι. Τοποθετούμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με μια δυο ελιές αν θέλουμε. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύδι με φρέσκο στημένο λεμόνι.

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.