ΣΟΚΟΛΑΤΟ-ΚΟΛΑΣΗ

Μια σοκολατένια απόλαυση με νουτέλα, κάτι ανάμεσα σε κέικ-μπράουνι και υγρή σοκολατόπιτα.

 

Υλικά:
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού νουτέλα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού κράνμπερις ή κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)

 

Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την νουτέλα, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την λευκή, τα αυγά και την βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα 3/4 του φλιτζανιού από τα κράνμπερις και ανακατεύουμε να σκορπιστούν σε όλο το μείγμα και τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο του ταψιού απλώνοντας το με μια σπάτουλα χωρίς όμως να το φτάσουμε στα άκρα του ταψιού. Το μίγμα θα απλώσει στο ψήσιμο, οπότε αν οι άκρες του δεν ακουμπάνε από την αρχή στο ταψί, θα ψηθούν καλύτερα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κράνμπερις από πάνω, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ξεραίνονται οι άκρες του.
Στο κέντρο του θα είναι πιο κρεμώδες, αρκεί αν βάλετε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε για μια ώρα περίπου να κρυώσει.
Σερβίρετε όμορφα με παγωτό ή ακόμα και με νουτέλα για τους φανατικούς της σοκολάτας. Αν τυχόν περισσέψει καθόλου, την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο…

Σχετικά άρθρα