ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Υλικά: (για 3 – 4 μερίδες)
350 γραμμάρια κοφτό μακαρόνι
1 μεγάλο λουκάνικο
225 γραμμάρια τυρί κρεμώδες (τύπου φιλαδέλφεια)
250 ml κρέμα γάλακτος
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

 

Προετοιμασία:
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο τους. Αφού βράσουν και τα στραγγίσουμε, κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν σε ένα ποτήρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου. Ρίχνουμε αρχικά στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στην συνέχεια το σκόρδο. Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι για να τσιγαριστεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Τέλος συνεχίζουμε με τα μακαρόνια που έχουμε στραγγίσει, προσθέτοντας τα λίγα λίγα στο τηγάνι και ανακατεύοντας απαλά. Αν η σάλτσα, σας φαίνεται πολύ πηχτή σε αυτό το σημείο προσθέστε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από τα βρασμένα μακαρόνια. Κατεβάστε από την φωτιά και σερβίρετε με ψιλοκομμένα φιλαράκια μαϊντανού.

Σχετικά άρθρα