ΔΩΣΤΕ ΑΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΑΣ (5 ΤΡΟΠΟΙ)

5 τρόποι για να αρωματίσετε το βούτυρό σας!

Το βούτυρο, υλικό που χρησιμοποιούμε καθημερινά και το αγαπάμε πολύ!  Το αλείφουμε στη φρυγανιά, γεμίζουμε τα κρουασάν, παρασκευάζουμε γλυκά. Θα μπορούσε άραγε το βούτυρο να γίνει ακόμη πιο νόστιμο και να του δώσουμε ένα ιδιαίτερο άρωμα-γεύση; Η απάντηση είναι ναι!  Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα μπολ, τον αβγοδάρτη μας, βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μπορέσουμε να το δουλέψουμε) και μερικά μπαχαρικά και μυρωδικά. Σίγουρα αυτό που δεν πρέπει να λείπει είναι η φαντασία…

 

1) Βούτυρο με κόλιανδρο και lime

Λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο και λίγο φρεσκοστυμμένο lime ή μια κουταλιά από το ξύσμα του δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό για να συνοδέψετε αλμυρές βάφλες, αλμυρά κρουασάν ή ακόμη και αλμυρά κέικ!

 

2) Βούτυρο με μέντα και ξύσμα λεμονιού

Μια χούφτα ψιλοκομμένη μέντα και το ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι αρκούν για περίπου 250 γρ. βούτυρο. Μια καλή ιδέα για τα πρωινά μας τοστάκια. Καταπληκτική ιδέα επίσης για να φτιάξετε ένα λεμονάτο γλάσο για τα κέικ σας, 2 κουταλιές από το βούτυρο που φτιάξατε μαζί με 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμόνι θα σας δώσουν την τέλεια επικάλυψη για το γλυκό σας!

 

3) Βούτυρο με μέλι και θυμάρι

Με 2-3 κλωνάρια θυμάρια και μια γενναία κουταλιά μέλι το βούτυρο θα απογειωθεί! Προσθέστε λίγο από αυτό το μίγμα στα ρολάκια κανέλας και θα έχετε το τέλειο πρωινό! Μια ακόμη καλή ιδέα είναι να το προσθέσετε στο σοκολατένιο γλάσο που φτιάχνετε για τα γλυκά σας.

 

 

4) Βούτυρο με σχοινόπρασο και μαύρο πιπέρι

Λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι μέσα στο βούτυρο είναι μια εξαιρετική ιδέα για τα κάνετε επάλειψη στις μπριζόλες σας.

 

5) Βούτυρο με μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι

Συνδυασμός ότι πρέπει για ψητές πατάτες και ζυμαρικά! Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να ξαναπετάξετε τα λαχανικά σας!

 

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *