Μια συνταγή για σπιτικό παγωμένο γιαούρτι με γεύση φράουλα.
Υλικά:
450 γρ. φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2/3 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. γιαούρτι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τις φράουλες να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε το μίγμα από φράουλες και ζάχαρη στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα με λεία υφή.
Βάζουμε το μίγμα σε μπολ και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει.