5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ (PANCAKES) ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ

1) Αναμιγνύουμε σε υπερβολικό βαθμό τα υλικά!

Για να το αποφύγουμε αυτό, απλά ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν τα υγρά με τα στερεά υλικά και να μην έχουμε σβόλους από το αλεύρι

2) Δεν αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.

Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί πριν τη χρησιμοποιήσουμε ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για τη ζύμη της κρέπας!

3) Δεν ζεσταίνουμε όσο πρέπει το τηγάνι μας.

Προτού βάλουμε τη ζύμη μας στο τηγάνι είναι σημαντικό να το έχουμε αφήσει να κάψει πολύ καλά

4) Δεν έχουμε τη σωστή θερμοκρασία.

Το ότι πρέπει να έχουμε ένα πολύ καλά ζεσταμένο τηγάνι δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε την υψηλότερη θερμοκρασία της κουζίνας μας. Η θερμοκρασία είναι σημαντικό να είναι μέτρια ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να κάψουμε την τηγανίτα μας και χωρίς να μείνει ωμή στο κέντρο.

 

 

5) Δεν χρειάζεται να γυρίζουμε σε πολύ γρήγορο χρονικό διάσημα τις τηγανίτες ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Το γύρισμα πρέπει να γίνεται στο σωστό χρόνο και όχι συνέχεια. Μόλις οι φυσαλίδες που έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνεια της τηγανίτας μας σκάσουν, τότε είναι ο σωστός χρόνος για να την γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά.

 

Σχετικά άρθρα