Υλικά:
1 κ.σ. λάδι
1/4 φλ.τσ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 φλ.τσ. σπανάκι, χοντροκομμένο
6 αυγά
1/4 φλ.τσ. γάλα αμυγδάλου ( ή ότι γάλα θέλετε εσείς )
1/3 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 φλ.τσ. ψιλοκομμένα μυρωδικά ( βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο) φρέσκα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε 3 μικρότερα σκεύη αντί για 1 μεγάλο.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σπανάκι και από μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.