ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά:

1 κ.σ. λάδι

1/4 φλ.τσ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 φλ.τσ. σπανάκι, χοντροκομμένο

6 αυγά

1/4 φλ.τσ. γάλα αμυγδάλου ( ή ότι γάλα θέλετε εσείς )

1/3 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1/4 φλ.τσ. ψιλοκομμένα μυρωδικά ( βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο) φρέσκα

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε 3 μικρότερα σκεύη αντί για 1 μεγάλο.

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σπανάκι και από μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *