8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Εννέα νησιά  θα συμμετάσχουν στο 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου:  Τήνος – Φολέγανδρος – Σάμος – Φούρνοι, Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος – Λειψοί – Αγαθονήσι, είναι τα νησιά που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους, να γευτούν την κουζίνα τους και να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους.

 

Μετά την Ντίνα Νικολάου παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΙ “ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΕΛΛΑΔΑ”, που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, γεύεται παραδοσιακά προϊόντα και μαθαίνει τα μυστικά των τοπικών πιάτων, στους επίτιμους προσκεκλημένους,  προστίθεται και η Βίκυ Χαντζή, δημοσιογράφος, υπεύθυνη Κοινωνικού, πολιτιστικού & Τουριστικού ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA!
Οι δύο κυρίες της μικρής οθόνης στηρίζουν το γαστρονομικό κάλεσμα που κάνει το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου κάθε Ιούνιο από την Πάτμο στα νησιά.

Ένα κάλεσμα όπου τα νησιά μας παρουσιάζουν τη γαστρονομία τους, τη μουσική και τους χορούς τους.

Το υπέροχο γευστικό ταξίδι του 8ου Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, με οδηγό μας την αγαπημένη  γευσιγνώστρια Ντίνα Νικολάου παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΙ «Ένα τραπέζι η Ελλάδα» και συνοδηγό την επίσης αγαπημένη δημοσιογράφο της τηλεόρασης του ΑΛΦΑ κ. Βίκυ Χαντζή και άλλους ξεχωριστούς γευσιγνώστες, όπως τον Νίκο Χριστοφόρου τον Δημήτρη Παμπόρη κάτοχο χρυσού σκούφου, Γεώργιο Γρύλλη επίσης κάτοχο χρυσού σκούφου, την Γεωργία Κοφινά συγγραφέα γαστρονομικών βιβλίων, τον σεφ Μπενέτο Ματθαίου και την Νικολέτα Φωσκόλου επίσης συγγραφέα.

Οι εξαίρετοι γευσιγνώστες δοκιμάζουν τα διαγωνιζόμενα και ξεχωρίζουν τα τρία από τις τέσσερις κατηγορίες. (κρέας, ψάρι,λαδερά,γλυκό)
Παρουσιαστές,  οι: Γιώργος Αμυράς και Αριστείδης Μιαούλης.
Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου είναι αφιερωμένο στους ντόπιους παραγωγούς που ασχολούνται με τη γη, τη κτηνοτροφία και τα προϊόντα τους, είτε από αγάπη είτε από επάγγελμα.
Τήνος – Φολέγανδρος – Σάμος – Φούρνοι, Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος – Λειψοί- Αγαθονήσι, είναι τα νησιά που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους, να γευτούν την κουζίνα τους   να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους και να δουν τους χορούς τους.
Παράλληλα θα τιμήσουμε τους ντόπιους παραγωγούς με μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας η οποία θα έχει θέμα ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.
Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης είναι υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου. Κύριος οργανωτής η Εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και η Μ.Κ.Ε. Αποκάλυψη.
Συνδιοργανώνεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Πάτμου.

Χορηγοί: Patmos Aktis suites & spa, Blue star ferries, Dodekanisos sea ways, Keridis works, Porto Scoutari, Όμιλος Coca Cola 3Ε, Βαρβαγιάννη, Ένωση Οινοπαραγωγών Σάμου, Θεολόγος Γιάνναρος Χωματουργικά-Σκυρόδεμα, Στεγανομονωτική Δωδεκανήσου Σταύρος Ματθαίου-Νίκος Καμίτσης, Βασίλειος Γρύλλης και Στυλιανή Γρύλλη ΟΕ, Patmos star-Δήμος Λειψών.

 
Υποστηρικτές: (μέχρι σήμερα) Κάβα Νικόλαος Μίχας, Ξενοδοχείο Σκάλα, Δήμος Λειψών, Σπύρος Παπαναστασίου, ΚΟΥΜΑΝΗΣ (Γ.Στούκας), ΣΥΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ,ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ,ΤΑΡΣΑΝΑΣ, ΟΣΤΡΙΑ, Τα καβουράκια, Σωματείο ΤΑΞΙ,Σχολή Χορού ΤΟ ΑΛΩΝΙ, Γιάννης Παραδείσης,(λεωφορείο) εστιατόριο ΤΟ ΑΛΩΝΙ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΑVEL, pixels patmos,  ΘΕΑ, Βαγγέλης, ΔΗΛΙΤΑΠ. Χάρης ζαχαροπλαστείο. 

 

Μουσικός και πολιτιστικός σύλλογος Η ΠΑΤΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ,  ο Σύλλογος Χωριανών Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο Σύλλογος των απανταχού Πατμίων Ξάνθος ο Φιλικός, ο Σύλλογος Πατμίων Ρόδου ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. Ο Σύλλογος Πατμίων Αμερικής Ξάνθος ο Φιλικός.

Χορηγοί επικοινωνίας: kosmos tv, Αιγαίο TV, www.aegeantoday.gr, alpha tv, www.patmostimes.gr, patmos radio91, Πατμιακά χρονικά, ΈΡΑ ΡΟΔΟΥ, εκπομπή weekend (real fm), Σαμιακή τηλεόραση, Ράδιο Σάμος, Ράδιο Άρτεμις, Ροδιακή, aegeannews,black Monday, Πατμιακή.  
Πολύτιμος σύμβουλος και υποστηρικτής της διοργάνωσης, η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

 

Οργάνωση χορευτικών: Διονύσης Τραυλός
Την γευσιγνωσία οργανώνει η Γεωργία Κοφινά. Την έκθεση φωτογραφίας ο Σύλλογος «Η Πάτμος των χρωμάτων».

Την οργάνωση και έρευνα των παραγωγών η Πόπη Στράτα. 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΓΕΥΣΗΣ-ΠΑΤΜΟΣ

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *