ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Υλικά:

8 μπουτάκια κοτόπουλου

3 κ.σ. βούτυρο

αλάτι και πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου

1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

1/3 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια λεπτά

1/4 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα

1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι

1/4 κ.γ. ξερή ρίγανη

1/4 κ.γ. ξερό βασιλικό

 

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε και απο τις 2 πλευρές.

Βάζουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για περίπου 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Tip: Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό μόλις σερβίρουμε!

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.