Vinaigrette με ψητές φράουλες και βαλσάμικο

Μια υπέροχη συνοδευτική σάλτσα με ψητές φράουλες και βαλσάμικο ξύδι.
Τι είναι η βινεγκρέτ; Με τον όρο βινεγκρέτ εννοούμε τις σάλτσες οι οποίες ενώνουν λιπαρή ουσία (λάδι) με οξύ (ξύδι – οξέα).


Υλικά

1 φλ.τσ. φράουλες
1/4 φλ.τσ. βαλσάμικο ξύδι
1/4 φλ.τσ. λάδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι


Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε εκεί τις φράουλες.

Σηκώνουμε ελαφρά τις άκρες του αλουμινόχαρτου ώστε μείνουν τα ζουμιά από τις φράουλες.

Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Βάζουμε τις φράουλες που έχουμε ψήσει, μαζί με τα υγρά τους στον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.