ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Σας περίσσεψε ψωμί από την προηγούμενη ημέρα και νομίζετε οτι πρέπει να το πετάξετε; Δεν χρειάζεται να πάει χαμένο. Αντιθέτως, θα φτιάξουμε ένα ωραιότατο συνοδευτικό – μεζεδάκι για να συνοδέψει το κρασί σας.

 

Υλικά:

4 μεγάλες φέτες ψωμιού ( καλό είναι το ψωμί μας να είναι μπαγιάτικο )

2 μικρές σκελίδες σκόρδο

2 ντομάτες ώριμες

λάδι

αλάτι

φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός ( προαιρετικά )

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε στη μέση. Κόβουμε στη μέση και τις ντομάτες.

Παίρνουμε τη φέτα του ψωμιού και τρίβουμε πάνω της τη μισή σκελίδα σκόρδου ώστε να πάρει άρωμα το ψωμί. Παίρνουμε τη μισή ντομάτα και την τρίβουμε στη φέτα του ψωμιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ψωμί να ρουφάει τους χυμούς της ντομάτας. Ραντίζουμε με λίγο λάδι το ψωμί μας και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε πάνω στο ψωμί αντζούγια ή κάποιο αλλαντικό!

Σχετικά άρθρα