9o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ”

Ταξίδι γεύσεων στο νησί του Τσελεμεντέ…

Το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» για ένατη χρονιά φέτος, ανοίγει την αγκαλιά του αλλά και …την όρεξη σε όσους αγαπούν τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και τις νησιωτικές γιορτές. Ανοίγει και τα φτερά του επίσης για να φτάσει πιο μακριά από τις Κυκλάδες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και ακόμη πιο μακριά.

Στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, με κέντρο τον Αρτεμώνα της Σίφνου και δράσεις σε όλο το νησί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και οι συνδιοργανωτές, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Σίφνου, καλούν όλα τα νησιά των Κυκλάδων και, από φέτος, αντιπροσωπείες από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, για να μαγειρέψουν και να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες, νησιώτες και στεριανούς.

Στα καινούρια στοιχεία του Φεστιβάλ και μία φιλοξενούμενη ομάδα από το εξωτερικό· γιατί το φαγητό και η μουσική είναι η καλύτερη αφορμή για φιλίες, ταξίδια, γνωριμία με τόπους και ανθρώπους.
Όλοι οι συμμετέχοντες “θα σκορπιστούν” στα παραθαλάσσια χωριά και θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αρτεμώνα πολλές φορές μέσα στο τριήμερο για να μαγειρέψουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν, ενώ, όπως κάθε χρόνο, παιδικές δραστηριότητες, παρουσίαση παραδοσιακών προϊόντων και τεχνών, επαγγελματίες αρχιμάγειροι και ενδιαφέρουσες συζητήσεις θα πλαισιώσουν τη γιορτή.

Αρχές Σεπτέμβρη στη Σίφνο το 9ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» ετοιμάζεται να φιλοξενήσει δεκάδες καλεσμένους πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και Δήμους, αλλά και όλους εσάς που θα περάσετε να σας κεράσουμε «για τη χαρά μας».

Πληροφορίες:
Τηλ. 6947610783 – e-mail: marianadali@hotmail.com

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Στην προσπάθεια αρτιότερης διοργάνωσης του 9ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που συνδιοργανώνει στη Σίφνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σίφνου στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία να το δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν:
α) απoστέλλοντας e-mail στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: marianadali@hotmail.com και vpsathas@otenet.gr (με θέμα “ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ν. ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ/ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ”) ή
β) αποστέλλοντας sms στα τηλέφωνα 6947610783 (Μαρία), 6937072339 (Βασίλης).
Η βοήθεια όλων είναι πραγματικά πολύτιμη και θα χρειαστεί όχι μόνον κατά τις ημέρες διεξαγωγής του  φεστιβάλ αλλά και κατά το διάστημα της προετοιμασίας, κυρίως δε από τις 20 Αυγούστου και μετά.
Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και την καλή μας διάθεση για να καλωσορίσουμε και να φιλοξενήσουμε με τον τρόπο που αρμόζει στη σιφναίικη παράδοση τους φίλους και τις φίλες μας από τα Κυκλαδονήσια και όχι μόνον!

Σχετικά άρθρα