ΧΟΥΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ

Το Χούμους είναι μια κρεμώδης σάλτσα, τη συναντάμε κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπου και συνοδεύει το ψωμί ή τις αραβικές πίτες. Παραδοσιακά η συνταγή περιέχει ταχίνι, ρεβύθια, λεμόνι και λάδι. Εμείς σας παρουσιάζουμε το χούμους σε μια εκδοχή πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα. Χούμους φέτας λοιπόν!


 

Υλικά:

120 γρ. φέτα που έχουμε θρυμματίσει

1 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. χυμό από λεμόνι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κ.σ. λάδι

2 κ.γ. ρίγανη

μια πρέζα πιπέρι


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο λάδι και ψητές πιτούλες.

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.