ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΘΝΟ

Συνταγή από το 9ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” , Σίφνος 2015.


 

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια

1 κιλό κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1/2 φλ.τσ. λάδι

3 κ.σ. πελτές ντομάτας ή 250 γρ. χυμός ντομάτας

3 φύλλα δάφνης

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

4 κόκκους μπαχάρι

1 ποτηράκι του κρασιού, κόκκινο κρασί

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

 


 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το χταπόδι να βράσει σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 5-6 λεπτά. Στραγγίζουμε το χταπόδι και πετάμε το νερό στο οποίο έβρασε.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το χταπόδι και αφήνουμε να τσιγαριστούν.

Προσθέτουμε το χταπόδι και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Αν χρησιμοποιήσουμε τον πελτέ της ντομάτας τον διαλύουμε σε ένα ποτήρι νερό.

 

Δες εδώ όλες τις γεύσεις από Ελλάδα.

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *