ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ

Υλικά:

1 κ.γ. λάδι

1/4 φλ.τσ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

4 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών

400 γρ. αρακά ( φρέσκο ή και κατεψυγμένο )

3 φλ.τσ. σπανάκι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και τον αρακά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά ώστε να μαλακώσει ο αρακάς. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε τον βρασμό για ακόμη 1-2 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μας μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα ή μεταφέρουμε τμηματικά τη σούπα στο μπλέντερ, με προσοχή ώστε να μην καούμε.

Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα μας και προσθέτουμε φρεσκοκομμένο πιπέρι και λίγο γιαούρτι αν θέλουμε.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.