CUPCAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

Μια συνταγή για δίχρωμα σοκολατένια cupcake με κρέμα τυριού, ένα γλύκισμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.


Υλικά: (για 12 καπκεικ)

Για την κρέμα τυριού
230 γρ. κρέμα τυρί
1/3 φλ.τ.τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες

Για το υπόλοιπο μίγμα
1 1/2 φλ.τ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ.τ.τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ.τ.τσαγιού νερό
2 κ.τ.σούπας κακάο
2 κ.τ.σούπας βιτάμ ή βούτυρο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι


Προετοιμασία:

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα τυριού.
(Τόσο το τυρί κρέμα, όσο και το αυγό θα πρέπει να τα έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία.)

Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει για 3-4 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες, χτυπάμε λίγο ακόμα και τέλος το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια κρέμα σχετικά αφράτη.

Μόλις είναι έτοιμο το μίγμα, το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο.

Βάζουμε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή βιτάμ) σε ένα μπρίκι, στην χαμηλότερη θερμοκρασία και αφήνουμε ίσα ίσα μέχρι να λιώσει.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο (αν τα περάσουμε από κόσκινο ακόμα καλύτερα, αλλά δεν είναι απαραίτητο), την ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την μισή κούπα από το νερό και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μίγμα.

Συμπληρώνουμε με όσο από το υπόλοιπο νερό χρειάζεται.
(Μπορεί και να μην χρειαστεί ολόκληρο το φλιτζάνι.)

Στρώνουμε την φόρμα για κάπκεικ με τα ειδικά χαρτάκια των κάπκεικ και με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε από το μίγμα σοκολάτας και με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού σπρώχνουμε και βάζουμε από μια κουταλιά περίπου, στις δώδεκα θήκες μας.

Φροντίζουμε ώστε όλο το υλικό να χωριστεί σε δώδεκα ίσα μέρη.

Στην συνέχεια κάνουμε το ίδιο, από πάνω με την κρέμα τυριού που έχουμε φτιάξει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να αρχίσουν να καφετίσουν οι επιφάνειες των καπ κεικ.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.