ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μυρωδάτα, αγαπημένα και κλασσικά κεφτεδάκια που συνδυάζονται άψογα με ρύζι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ακόμη και μακαρόνια.

 

Υλικά:

500 γρ. κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κρόκους

2 ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα

1 κ.γ. κοφτό, αλάτι

1/2 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. λάδι

2 φλ.τσ. χυμό ντομάτας

1/2 φλ.τσ. κρασί λευκό

αλάτι και πιπέρι

1/2 κ.γ. κύμινο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη τα υλικά για τον κιμά και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού όλα. Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 30 λεπτά περίπου.

Tip: Μπορούμε αν θέλουμε να περάσουμε τα κεφτεδάκια από ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει λίγο λάδι να κάψει. Βάζουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα.

Σχετικά άρθρα