Κουραμπιέδες αφράτοι

Συνταγή για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά. Βούτυρο, αλεύρι και λίγη ζάχαρη…

Η πολλή ζάχαρη σφίγγει τους κουραμπιέδες.

Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά, κονιάκ, μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν ”μπισκοτάκια”.

Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ!


Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
  • 4 1/2 με 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα άχνη
  • 3 βανίλιες

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τις βανίλιες, τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει.

Πλάθουμε μπαλάκια ή μισοφέγγαρα ( ή όποιο σχέδιο μας αρέσει ),τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνουμε και τα δυο μαζί στους 170 με αέρα για 30 λεπτά.

Δεν πρέπει να τους ψήσουμε παραπάνω και να πάρουν πολύ χρώμα .

Όταν βγουν καυτοί από το φούρνο, τους πασπαλίζουμε με μια ιδέα γαρίφαλο τριμμένο!

Δεν μπορείτε να φανταστείτε το άρωμά τους!

Όταν κρυώσουν πολύ καλά, τους τυλίγουμε στην άχνη!

Τη συνταγή μας την εμπιστεύτηκε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου, τις ονειρεμένες συνταγές της Σόφης μπορείτε να τις βρείτε εδώ: «Οι Λιχουδιές της Σόφης


Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.