3 ΣΑΛΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΣ

Το μόνο που σας απομένει είναι να αγοράσετε το κοτόπουλο και να το ψήσετε, εμείς εδώ σας δίνουμε 3 λαχταριστές ιδέες για σάλτσα που θα γίνουν ο απόλυτος “σύντροφος” για το κοτόπουλο σας!!!


 

1. Στην πρώτη θέση έχουμε μια πλούσια σάλτσα με μπόλικα μυρωδικά.

Τι θα χρειαστούμε: 

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο ( 1 κ.σ. που χρησιμοποιούμε στο ξεκίνημα και ακόμη μια προς το τέλος της συνταγής)
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνη
1/2 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλο
1/2 φλ.τσ. κόκκινο ξηρό κρασί.

Πως τη φτιάχνουμε:

Βάζουμε τη μια κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει και να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει, προσθέτουμε το θυμάρι και τη δάφνη. Αφήνουμε τα υλικά να ενωθούν για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το ζωμό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα να ρουφήξει τα υγρά της. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Η σάλτσα είναι έτοιμη να συνοδεύσει το κοτόπουλο σας!


 2. Στη δεύτερη θέση έχουμε μια κρεμώδη και γήινη σαλτσούλα

Τι θα χρειαστούμε:

1 φλ.τσ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κ.σ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

Πως τη φτιάχνουμε:

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα το σκορδάκι. Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα και αφήνουμε τη σάλτσα να ρουφήξει τα υγρά της και να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ανάλογα τα γούστα μας.


3. Στην τρίτη θέση έχουμε μια σάλτσα έντονη και “λεμονάτη”:

Τι θα χρειαστούμε:

1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κάπαρη ξαρμυρισμένη και στραγγισμένη
1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
1 φλ.τσ. ζωμό από κοτόπουλο
χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
λίγα φυλλαράκια μαϊντανό

Πώς τη φτιάχνουμε:

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κάπαρη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγα φυλλαράκια από μαϊντανό. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

 

Σχετικά άρθρα