ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σοκολατάκια φράουλας και σοκολάτας… Υπάρχει κάτι καλύτερο για την ημέρα των ερωτευμένων; Κόκκινο το χρώμα του πάθους σε συνδυασμό με την σοκολάτα που όλοι αγαπάμε!!! Εύκολη, γρήγορη, σοκολατένια και άκρως ερωτική η σημερινή μας συνταγή!


Υλικά:

100 γρ. κουβερτούρα

1 κ.γ. μαργαρίνη

2 κ.γ. μέλι

2 κ.γ. κονιάκ

16-18 φράουλες

λίγη τριμμένη κουβερτούρα για να γαρνίρουμε


Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στεγνώνουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί μαζί με τη μαργαρίνη και το μέλι. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσουν τα υλικά και όταν είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά το μίγμα ώστε να ομογενοποιηθεί.

Καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στη φράουλα μας και βυθίζουμε μέσα στο μίγμα σοκολάτας που φτιάξαμε.

 

 

Τοποθετούμε τη γλασαρισμένη φράουλα σε ένα δίσκο που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φράουλες. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε για λίγη ώρα στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα γύρο από τις φράουλες.

 

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.