Αρωματικά τυροπιτάκια με 2 τυριά

Αρωματικά τυροπιτάκια με 2 τυριά

Μην τσιγκουνευτείτε το πιπέρι, που πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο, για να πάρουν τα τυροπιτάκια το άρωμά του και τη σπιρτάδα του.

 

Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος

 

ΥΛΙΚΑ (για 24 κομμάτια)

250 γρ. ανθότυρο, τριμμένο

150 γρ. κατίκι Δομοκού

1 αβγό

2 κ.σ. γάλα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

4 φύλλα κρούστας

 


 

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το κατίκι. Σε ένα άλλο, χτυπάμε το αβγό με το γάλα και προσθέτουμε τα 2/3 του μείγματός τους στα τυριά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, καθώς και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το κάθε φύλλο (από τη μικρότερη πλευρά του) σε 6 ίσα μέρη. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο μείγμα στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε από δεξιά προς τα αριστερά μέχρι να σχηματιστεί ένα τριγωνάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 οC. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια με το σημείο του κλεισίματος προς τα κάτω. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα αβγού-γάλακτος. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Πηγή

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media