Ταϊλανδέζικες γαρίδες με λαχανικά

Ετοιμάστε ένα ξεχωριστό ασιατικό πιάτο σε λίγο χρόνο και εντυπωσιάστε με τις ικανότητές σας στην κουζίνα!

 

Σερβίρει: 4   |   Χρόνος προετοιμασίας: 10′    |    Χρόνος μαγειρέματος: 20′

 

Υλικά

½ κιλό γαρίδες, καθαρισμένες (με τις ουρές)
4 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 συσκευασία Ταϊλανδέζικη Σάλτσα με Καρύδα και Τσίλι Knorr Asia
1 μερίδα Knοrr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
1 φλ. καυτό νερό
1 συσκευασία Knorr Risonatto Indienne
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Στο wok ή σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τις γαρίδες στο ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο για 2΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3΄-4΄ ακόμη.

Ρίχνουμε την ταϊλανδέζικη σάλτσα με καρύδα και τσίλι, τη μερίδα του ζωμού και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το risonatto indienne συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σερβίρουμε τις γαρίδες συνοδεύοντας με το risonatto. Γαρνίρουμε προαιρετικά με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή

 

Σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies από την Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.