Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρέμ

Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρέμ

Συνταγή για φιλέτα κοτόπουλο αλα κρέμ

 

Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλετά από στήθος κοτόπουλου

250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½  ποτήρι του νερού  λευκό ξηρό κρασί

1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας

1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Λίγο φρέσκο θυμάρι

Λίγο αλεύρι

4-5 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο

Αλάτι – πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με 3-4 κουταλιές από το Flora Soft  με βούτυρο . Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, και ρίχνουμε τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός και εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο χρειαστεί  για να καλύψει μέχρι τη μέση τα φιλέτα από το κοτόπουλο.

Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα. Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.

Τα ρίχνουμε στο σκεύος όπου μαγειρεύεται το κοτόπουλο μαζί με το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα τους. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών ζεστό στα πιάτα και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή

 

Σχετικά άρθρα