Κροκέτες μελιτζάνας

Συνταγή για κροκέτες μελιτζάνας. Σερβίρονται ζεστές, συνοδευμένες με ροδέλες ντομάτας και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.

 

Υλικά για 4 μερίδες

400-500γρ. Λογάδι σε μπαστούνια πάχους 1 εκ.

3 μελιτζάνες φλάσκες

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

2 αβγά

2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

αλάτι

λίγο αλεύρι

 

Για το γαρνίρισμα:

2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο

οδοντογλυφίδες

 


 

Εκτέλεση:

Πλένετε και αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες. Καθαρίζετε τη φλούδα τους, τις κόβετε σε φέτες μετρίου πάχους, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για μισή ώρα σε σουρωτήρι να ξεπικρίσουν.

Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και αφού τις στραγγίσετε στύβοντάς τες απαλά με το χέρι, τις αλευρώνετε ελαφρά. Ζεσταίνετε σπορέλαιο σε τηγάνι και τις τηγανίζετε σε δόσεις και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε να στραγγίσουν από το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.

Τυλίγετε ένα ένα τα μπαστουνάκια του τυριού Λογάδι μέσα σε φέτες μελιτζάνας και τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.

Βάζετε το σπορέλαιο στο τηγάνι να κάψει (να είναι 2 δάχτυλα η στάθμη του λαδιού) προσέχοντας μην καπνίσει. Βουτάτε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό, μετά στην τριμμένη φρυγανιά να καλυφθούν παντού, και μετά τις ρίχνετε να τηγανιστούν στο καυτό λάδι.

Όταν ροδίσουν από τη μια, αφαιρείτε την οδοντογλυφίδα και τις γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη. Τις βγάζετε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε τις κροκέτες μελιτζάνας ζεστές, συνοδεύοντάς τες με ροδέλες ντομάτας και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.

Πηγή

 

Newsletter
Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα, τις προτάσεις, τις συνταγές και τους διαγωνισμούς

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις για : (επέλεξε όσα σε ενδιαφέρουν) *

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σου στο ενημερωτικό email, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση του email σου, αμέσως μετά από την εγγραφή σου εδώ, στο μήνυμα που θα σταλεί στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο.
Αν δεν γίνει επιβεβαίωση, δεν θα μπορείς να λαμβάνεις ενημερωτικά email.

Μοιράσου το στα social media
Κατηγορίες: ΟΡΕΚΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *