Οι μπάμιες είναι ένα κλασικό λαδερό της ελληνικής κουζίνας, γίνονται γρήγορα και εύκολα και είναι θρεπτικές. Εδώ, “απογειώνουμε” τη γεύση τους με τη βοήθεια του σπιτικού ζωμού λαχανικών!
Σερβίρει: 4-6 | Χρόνος προετοιμασίας: 30′ | Χρόνος μαγειρέματος: 45′
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένες μπάμιες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
4 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
200 ml ελαιόλαδο Άλτις
1 φλ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
400 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
5 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Περιχύνουμε τις μπάμιες με το ξίδι, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε για 30΄. Ξεπλένουμε κατόπιν και στραγγίζουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τις μπάμιες στο ελαιόλαδο για 3΄.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ντοματάκι, τη ζάχαρη, τη μερίδα του ζωμού, το αλάτι, το πιπέρι και 1-2 φλ. νερό. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 45΄.
Σερβίρουμε τις μπάμιες ζεστές, γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.