Σουφλέ ζυμαρικών

Σουφλέ ζυμαρικών

Γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια σε μία δύσκολη μέρα.

 

Υλικά για 8 μερίδες

500 γρ. Ταλιατέλες, βρασμένες

400 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές

300 γρ. Μανιτάρια

200 γρ. Μπέικον, σε φέτες

80 ml Ελαιόλαδο

150 γρ. τυρί NOYNOY Gouda

100 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη

2 Αυγά, μέτρια

10 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

 


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Κόβουμε το μπέικον σε φέτες και το βάζουμε μαζί με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι. Επιστρέφουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την υπόλοιπη ποσότητα από το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με το μπέικον.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές μαζί με τα αυγά. Χτυπάμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός για να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, το μπέικον με τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά κρατώντας λίγο τυρί NOYNOY Gouda για το τέλος, και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί που έχουμε κρατήσει από πριν και καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 20 λεπτά χωρίς να αλλάξουμε τη θερμοκρασία στην οποία έχουμε ρυθμίσει το φούρνο μας.

Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή

 

Σχετικά άρθρα